iVenture geeft transparant, onafhankelijk en duidelijk ICT-advies

iVenture is altijd bereikbaar en zorgt voor pasklare oplossingen

iVenture bestaat uit een jong en dynamisch team

Cyberbeveiliging via Managed XDR

Is jouw IT-omgeving goed beveiligd tegen risico’s en gevaar van buitenaf? Steeds vaker zijn bedrijven en organisaties het doelwit van hackers en cyberaanvallen. Professionele en adequate maatregelen om jouw IT-systemen hiertegen te beveiligen zijn dan ook geen overbodige luxe, maar noodzakelijk voor een zorgvuldig en goed risicobeheer.

In dit artikel staan we stil bij Managed Extended Detection & Response (MXDR), een oplossing die wij als iVenture veelvuldig adviseren en implementeren bij onze klanten.

Wat is een Managed Extended Detection & Response systeem

Managed Extended Detection & Response (MXDR) is een uitgebreide vorm van beveiliging die organisaties en bedrijven een uitgebreide en actieve aanpak biedt voor het detecteren, onderzoeken en reageren op cyberdreigingen en incidenten.

MXDR combineert verschillende geavanceerde beveiligingstechnologieën onder beheer van een team van beveiligingsexperts. Kortom, deze vorm van beveiliging gaat een serieuze stap verder dan traditionele beveiligingsoplossingen. Terwijl dit ook op een betaalbare wijze beschikbaar is.

Onze samenwerking met partner Eye Security

iVenture biedt deze vorm van cybersecurity al enkele jaren aan door samen te werken met Eye Security, een toonaangevende en gespecialiseerde partner.

Piet Ekkebus: “Wij geloven in de kracht van samenwerking met een professionele partner die 24/7 met een ‘dedicated’ team bezig is met cybersecurity, maar die ook betaalbaar is voor onze klanten. We zijn uiteraard kritisch geweest in de zoektocht naar zo’n partner, maar in Eye Security hebben we deze absoluut gevonden. Dit zorgt ervoor dat de juiste dingen door de juiste mensen met de juiste expertise gedaan worden. Wil je dit goed doen, is het namelijk niet iets wat je er als ICT-partner zomaar even bij doet. De door ons gekozen aanpak geeft een gevoel van vertrouwen en rust, zowel bij ons als bij onze klanten.”

MXDR-cyberbeveiliging nader toegelicht

We kunnen ons voorstellen dat cyberbeveiliging via MXDR nog onbekend voor je is, of nadere toelichting behoeft. We geven daarom graag wat meer uitleg over deze vorm van beveiliging, aan de hand van een aantal belangrijke eigenschappen en kenmerken.

Uitgebreide gegevensverzameling – MXDR integreert en analyseert gegevens van een breed scala aan bronnen binnen de IT-infrastructuur van een organisatie, waaronder endpoints (zoals desktops en laptops), servers, cloudservices, en applicaties. Deze uitgebreide gegevensverzameling stelt MXDR in staat om geavanceerde dreigingen te detecteren die door traditionele beveiligingsoplossingen mogelijk over het hoofd worden gezien.

Proactieve en snelle respons – Naast het detecteren van dreigingen, biedt MXDR ook de mogelijkheid om snel en effectief te reageren. Dit omvat het isoleren van geïnfecteerde systemen, het verwijderen van malware, en het herstellen van aangetaste bestanden. Door deze taken te automatiseren of te vereenvoudigen, helpt MXDR organisaties om de impact van een beveiligingsincident te minimaliseren. Onze partner Eye Security hanteert een respons van maximaal 10 minuten na detectie, gebaseerd op een 24/7 service.

Expertise en analyse – Een kernaspect van MXDR is de continue monitoring en analyse door cybersecurityexperts. Deze specialisten gebruiken geavanceerde analytische tools en technieken om verdachte activiteiten te identificeren en te onderzoeken. Hun expertise is cruciaal voor het correct interpreteren van de data en het onderscheiden van daadwerkelijke bedreigingen van valse alarmen.

Kan MXDR interessant zijn voor jouw organisatie?

Wanneer het om cyberbeveiliging gaat, zou je kunnen stellen dat dit voor alle organisaties belangrijk is. Echter, een uitgebreide dienst zoals MXDR is op dit moment voornamelijk interessant voor bedrijven en organisaties waar er sprake is van privacygevoelige of concurrentiegevoelige data of waardevolle technologie, hetzij organisatie-eigen ofwel van klanten en partners. Daarnaast biedt het ook een oplossing voor bedrijven en organisaties waar ‘stilstand’ tot grote problemen leidt in de continuïteit van de bedrijfsvoering en/of op financieel vlak.

Samenvatting – De pluspunten van MXDR als beveiligingsinstrument kort op een rijtje.

Samengevat zetten we de pluspunten van Managed Extended Detection & Response (MXDR) nog even kort op een rijtje:

  • Verbeterde detectie: Door gegevens van diverse bronnen te combineren, kunnen complexe aanvalspatronen worden herkend die anders onopgemerkt zouden blijven.
  • Snellere respons: De 24/7 beschikbaarheid en ondersteuning van experts – aangevuld met slimme technologie en automatisering – zorgt voor een snellere en adequate reactie op incidenten, wat cruciaal is om schade te beperken.
  • Toegang tot expertise: Organisaties profiteren van de kennis en ervaring van cybersecurityspecialisten zonder deze zelf in dienst te hoeven nemen.
Meer informatie? We vertellen je er graag meer over!

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over onze beveiligingsoplossingen en diensten? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je er graag meer over!